Σχετικά με εμάς

Η ιστορία, η φιλοσοφία και το πάθος μας

Η Ιστορία μας

Το ταξίδι της γεύσης και της εξαιρετικής κουζίνας ξεκίνησε το 2012, όταν ο Σεφ Στέφανος Θεοδωρίδης, με αγάπη για τη μαγειρική και το πάθος να μοιραστεί τα πιάτα του, ανοίγει το Ελληνικόν Γευσιπωλείον στην οδό Εθνικής Αμύνης 63, στη Δράμα. Η άριστη πρώτη ύλη και η  εξυπηρέτηση των πελατών μας ήταν πάντα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας.
Με πάθος για τη συνεχή εξέλιξη, ο Σεφ μας δημιούργησε ένα μενού που συνδυάζει την παράδοση με την δημιουργικότητα. Το μεράκι του αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο και καθιστά το Ελληνικόν έναν προορισμό για γευστικές απολαύσεις. 


Η θερμή υποστήριξη από τον κόσμο μας, μας οδήγησε στην επέκταση στην Καβάλα, όπου ανοίξαμε το Ελληνικόν Γευσιπωλείον στην οδό Αγίου Νικολάου 4, το 2020. Ο χώρος του εστιατορίου μας έχει μια ιστορική ατμόσφαιρα με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που συνδυάζει τις μεσογειακές γεύσεις με την υψηλή αισθητική.
Τα μενού μας, αν και παραμένουν πιστά στη μεσογειακή κουζίνα, έχουν τα δικά τους μοναδικά πιάτα που προκύπτουν από την αγάπη και το μεράκι μας για το φαγητό. Ορεκτικά, ριζότα, μακαρονάδες, κρεατικά και θαλασσινά πάντα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και πιάτα που αποδίδουν την γαστρονομική μας τέχνη στο έπακρο.


Το Ελληνικόν Γευσιπωλείον είναι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια ιστορία γεύσης, μια αγάπη για τη μαγειρική, και ένα ταξίδι γεύσεων που μοιραζόμαστε με περηφάνια με εσάς, τους πελάτες μας. 

Καλώς ορίστε στον κόσμο της γαστρονομίας!


Ο chef μας

Στο Ελληνικόν Γευσιωπωλείον, η γαστρονομία είναι τέχνη και ο Σεφ μας Θεοδωρίδης Στέφανος είναι ο καλλιτέχνης που την αναδεικνύει. Με μια επαγγελματική πορεία πολλών χρόνων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ο Στέφανος έχει αποκτήσει πολυετή εμπειρία στην τέχνη της μαγειρικής.
Αυτό που κάνει τον Σεφ μας ξεχωριστό είναι η αφοσίωσή του στη δημιουργία πιάτων με πάθος και μεράκι. Κάθε συνταγή στο μενού μας είναι αποτέλεσμα της εμπνευσμένης του φαντασίας και της επιδεξιότητάς του. Είναι αυτός που κρύβεται πίσω από την οργάνωση της κουζίνας μας και που χαρίζει σε κάθε πιάτο το μοναδικό του χαρακτήρα.
Ο Σεφ Στέφανος αποτελεί την ψυχή του Ελληνικόν Γευσιπωλείον και είναι αυτός που καθιστά την παρουσία του στα εστιατόριά μας απαραίτητη. Με τις προσωπικές του επιρροές και το πάθος του για το φαγητό, δημιουργεί μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για τους πελάτες μας.
Αφεθείτε στις γεύσεις που δημιουργεί ο chef μας με αγάπη και επισκεφθείτε μας για μια μοναδική εμπειρία φαγητού που δεν θα ξεχάσετε.